L’Ouròboros

Practiques el 69 o l'autofelació?

[@more@]

Si ho fas, sàpigues que aquestes pràctiques sexuals s'assimilen amb facilitat a la forma d'un antic símbol relacionat amb la concepció del temps com un etern retorn: l'Ouròboros.

L'Ouròboros (o Uròboros) és un símbol ancestral que representa un drac, una serp o un cuc que es mossega o engoleix la seva pròpia cua, formant un cercle amb el seu cos. És comu trobar l'Ouròboros acompanyat de la inscripció grega Hen to pan (l'U, el Tot), en tant que representació de la unitat de totes les coses materials i esperituals que mai desapareixen sinó que canvien de forma perpètua, en un cicle etern de destrucció i nova creació.

Es tracta, per tant, d'un símbol que representa la concepció del temps com un etern retorn, com una cicle continu i finit, és la idea de la natura capaç de renovar-se a si mateixa de forma cíclica i constant. També se l'ha associat al concepte de dualitat, mostrant-lo amb un costat clar i un altre obscur, assimilant-lo a símbols com el yin i el yang.  

Veure la vida com un etern cicle on tot retrona sobre formes divereses ha fascinat a molts. La historiografia, les religions, la filosofia, l'art…, han pres sovint aquesta concepció com a punt de bàsic per a les seves propostes. Friedrich Nietzsche n'ha teoritzat abastament a El gai saber i Així parlà Zaratrustra, com el mètode definitiu d'afirmació de l'existència. 

Ara sentén, doncs, el que comentava al principi que les postures de les pràctiques sexuals del 69 o l'autofelació s'assimilin a aquest símbol. I així s'ha interpretat també.

Pot ser, quan les practiqueu -si és que ho feu (l'autofelació sembla que és més difícil)- pensareu que el vostre plaer va més enllà d'un mer acte sexual finit i que alguna cosa té de sentit trascendent. O és que és que no és cert que probar el sexe sempre ens ha portat a tornar-hi?

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: L’Ouròboros

  1. deric diu:

    si fas un 69 pensant tot això se’t destrempa tot de seguida, segur.

Els comentaris estan tancats.

L’Ouròboros

Tot torna, tot es renova.

[@more@]

L'Ouròboros (o Uròboros) és un símbol ancestral que representa un drac, una serp o un cuc que es mossega o engoleix la seva pròpia cua, formant un cercle amb el seu cos. És comu trobar l'Ouròboros acompanyat de la inscripció grega Hen to pan (l'U, el Tot), en tant que representació de la unitat de totes les coses materials i esperituals que mai desapareixen sinó que canvien de forma perpètua, en un cicle etern de destrucció i nova creació.

Es tracta, per tant, d'un símbol que representa la concepció del temps com un etern retorn, com una cicle continu i finit, és la idea de la natura capaç de renovar-se a si mateixa de forma cíclica i constant. També se l'ha associat al concepte de dualitat, mostrant-lo amb un costat clar i un altre obscur, assimilant-lo a símbols com el yin i el yang. L'alquímia utilitzava l'Ouròboros 

L'etern retorn s'ha manifestat al llarg dels segles en moltes cultures, religions i manifesacions: el budisme, l'hinduisme, l'antiguitat clàssica, el reneixament europeu, l'alquímia, el gnosticisme, l'hermetisme, etc., n'han parlat. Friedrich Nietzche n'ha teoritzat abastament a El gai saber i Així parlà Zaratrustra, com el mètode definitiu d'afirmació de l'existència.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.