Cèrber, el gos


asdfasdf

[@more@]

Un bon infern ha de tenir el seu vigilant, talment com el cel té a Sant Pere que n'obre les portes. Per la mitologia grega, el guardià ineludible de les portes de l'hades era Cèrber, el gos.

La bèstia tenia tres caps i cua de serp i una multitud de caps de serp al llom; aquest gos infernal assegurava que els morts no fugissin de l'inframón i els vius no hi entressin.

Aquest ésser, però, va ser derrotat algunes vegades: Orfeu el va calmar i amansar amb la música de la seva cítara; Hermes ho feu utilitzant aigua del riu Letes; Enees el va adormir amb pastissets de mel, igualment com ho feu Psique per poder entrar a l'Hades.  

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Cèrber, el gos

Un bon infern ha de tenir el seu vigilant, igual que el cel té a Sant Pere que n'obre les portes.

[@more@]

Per la mitologia grega, el guardià ineludible de les portes de l'Hades era Cèrber, el gos. La bèstia tenia tres caps, cua de serp i una multitud de caps de serp al llom. Cèrber assegurava que els morts no fugissin de l'inframón i que els vius no hi entressin sense permís.

Aquest ésser, però, malgrat la seva ànima infernal, va ser derrotat algunes vegades: Orfeu el va calmar i amansar amb la música de la seva cítara i poder trobar la seva esposa Eurídice; Hermes ho feu utilitzant aigua del riu Letes; Enees el va adormir amb pastissets de mel, igualment com ho feu Psique per poder entrar a l'Hades. Però la seva derrota més sonada va ser davant l'heroi Hèracles qui el va vèncer en el darrer, i el més difícil, dels seus famosos dotze treballs

El repte d'Hèracles començava per trobar l'entrada a l'Hades que ningú coneixia. L'heroi, però, va estar de sort i va ensopegar amb Orfeu que en retornava i que li va indicar el camí. Seguint les seves instruccions, Hèracles es dirigí cap a la llacuna Estígia, on Caront amb la seva barca s'encarregava de fer creuar les ànimes fins a les portes de l'inframón. Caront, però, s'atemorí davant la força del semidéu i el passà a l'altra riba sense oposició. Allà, Hèracles rescatà Tesseu del seu suplici i demanà a Hades poder-se endur Cèrber. El déu dels inferns, però, només hi accediria si Hèracles conseguia vèncer el gos amb les seves pròpies mans.

I així ho va fer. Hèracles s'enfrontà a Cèrber i el và vèncer en un dur combat,; se l'emporta a Micenes per poder cloure el seu darrer treball i cumplir la penitència imposada pel rei de Micenes, Euristeu, per haver assassinat els seus fills en un atac de bogeria induit per la deessa Hera.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.