Quan el sol peti

Un dia o altre el sol acabarà la seva vida. Què passarà llavors?[@more@]

El telescopi espacial Hubble ha captat una imatge impressionant dels moments finals de la vida de NGC 2440. És la foto que veiem.

L'estrella en el centre de la nebulosa és molt com el nostre sol, i la vista ofereix una ullada a com acabarà el sol. L'estrella està perdent les seves capes exteriors de material que forma un capoll al voltant del romanent calent, un nan blanc. El punt blanc minúscul nan l'en el centre de l'és imatge extremadament calent amb una temperatura de superfície de sobre 200,000o C i està emetent llum ultraviolada que està il·luminant el núvol de gas que l'envolta. Donat l'estructura caòtica de la nebulosa, la mort ocorria en escenaris|etapes, on a cada escenari|etapa el material es bufava d'en una direcció|instrucció diferent, que condueix|porta als dos lòbuls de matèria|qüestió vista en la imatge.

 

Una peça|tros interessant final sobre això: un pot identificar els elements de component que dominen regions del núvol de gas. El color del material que resulta és manat per composició|redacció, temperatura, i proximitat a l'estrella; en la imatge, el blau és heli, oxigen blau verd, i vermell és hidrogen o nitrogen.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.