Tòquio HDR

Imatges aparentment estranyes, d'apecte artificial, fins i tot amb pàtina de ciència ficció, però increibles.

[@more@]

Aquesta foto està feta a la ciutat de Tòquio i la trobareu al buc de l'Altus.  Està feta amb la tècnica HDR.

La fotografia HDR és una tècnica per processar imatges que vol abarcar el major rang de nivells d'exposició en totes les zones. Això, s'aconsegueix mitjançant la mescla de varies fotografies (normalment són tres, tot i que quantes més, millor) de la mateixa imatge (veieu un exemple aquí), amb diferents exposicions cada una. Les fotos HDR tenen un rang dinàmic més alt que les fotografies normals.

La tècnica HDR permet que totes les zones de la fotografia quedin perfectament exposades, malgrat que tinguin nivells de lluminositat molt diferents i contrastats. Amb això, s'aconsegueix obtenir detall en tota la fotografia, tot i que una única presa tingui un gran contrast entre les llums altes i les ombres.

Per poder obtenir una foto HDR es recomana tenir una càmera digital que tingui incorporada la funció "bracketing", ja que cal muntar varies fotos amb un programa especial (tipus Photomatixaquí un breu manual- o Photoshop CS2 –aquí un breu tutorial). També és millor tenir un trípode, donat que convé que les fotos preses es facin ben al·liniades, malgrat que es variïn les exposicions.

Com a recomanació final, si voleu gaudir de més fotos HDR, no deixeu de visitar el grup d'HDR al Flickr.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Tòquio HDR

  1. Èlsinor diu:

    Molt interessant i molt boniques les fotos; gràcies per fer-m’hi conèixer una tècnica que jo desconeixia 🙂

Els comentaris estan tancats.