De què, la primavera?

Estem de ple en la primavera. L’estació de les floretes, la verdor i el polen. El maleït polen. Els que en patim al·lèrgia -que es veu que cada vegada en som més- eliminaríem la primavera sense miraments de cap mena. Ras i curt.

[@more@]

A mi m’ha tocat al·lèrgia al polen de les gramínies. Es tracta d’una situació particular que es repeteix any rera any: arriba el maig i comença la conjuntivitis, la picor i l’obstrucció de nas, els estornuts, les butxaques plenes de mocadors, els antiestamínics, la mala llet…

Per qui no ho sàpiga (de fet jo no ho sabia fins que l’al·lergòleg em va explicar què carai són), les gramínies són, sobretot, els cereals (blat, cibada, ordi…). Pel que es veu, n’hi ha uns 700 gèneres i unes 12.000 espècies. O el que és el mateix, el 20% de la superfície vegetal del món. Estic ben arreglat!

Bé, el cas és que caldria eliminar la primavera. Passar de l’hivern a l’estiu sense aquest coi d’estació ferragosa del mig. Els beneficis serien molts: menys despesa en roba, menys refredats, sabríem sempre quina roba portar (o jerseis o màniga curta), aniríem més aviat a la platja o a la neu (o a caseta ben calents), el Nadal arribaria més d’hora i també Sant Joan i les festetes d’estiu, els gelats i l’escudella i carn d’olla, l’orxateta …

En fi, la primavera no serveix per res més que per tocar el que no sona a uns quants.

Eliminint-la si us plau!

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: De què, la primavera?

 1. amanida diu:

  això de les al·lèrgies és una bona pua però…
  i lo agradable que és el solet durant el dia i al vespre aquella fresqueta? ummm…
  ^_^

 2. Juer… jo vull que sigui primavera!! Vull veure florir la primera flor i tal… I què passa amb lo de “la primavera la sang altera”? És el temps de l’ amor… Però bueno… ma germana també pateix una al·lergia de primavera i ho passa fatal…

 3. nimue diu:

  ho sent molt per tota la gent del meu voltant que té alèrgia però crec que és la millor estació de l’any! 🙂 La llum, les floretes, la temperatura… en fi, a cuidar-se!

Els comentaris estan tancats.