Les flors Udumbara

Flor UdambaraSegons les escriptures budistes, floreixen cada 3.000 anys i anuncien l'arribada del Rei Buda que Gira la Roda per salvar a tots els ésser conscients del món. A la Xina, Corea del Sud i Taiwan n'han trobat. N'has vistes mai a prop teu?

 

[@more@]

La tradició budista del Lotus Sutra explica que el nom d'Udumbara significa flor de Saviesa o flor del Buit i popularment es creia que aquestes flors porten harmonia i bona sort al món humà. No obstant, al llarg de la història, ningú va poder-ne veure, per la qual cosa se les considera flors imaginàries.

Tanmateix, al juliol de 1997, el monjo Kim Hairi, en un mil·lenari temple budista de Corea de Sud, va descobrir per primera vegada aquestes floretes en la cara d'una estàtua de Buda feta de bronze. N'eren unes 24, de només 3 mm de diàmetre i on es podia apreciar les seves diminutes tiges i arrels que creixien en la superfície del bronze, sense terra ni aigua.

Deu anys més tard, durant una classe de dibuix en una escola de Taiwan, el 14 de juny de 2007, un dels alumnes va preguntar a la mestra què era el que hi havia a la finestra. La mestra -que per internet havia vist les flors trobades pel monjo Kim Hairi- va identificar aquelles flors com les d'Udumbara. Com les de Corea, aquestes flors de color blanc i tiges transparents, creixien en la superfície del vidre sense pansir-se, malgrat el fort sol i alta temperatura del vidre.

Aquell mateix juny, una professora d'una guarderia infantil de la província xinesa de Shandong, va descobrir una trentena d'aquestes flors al cim d'uns clavells del jardí de la guarderia. Les flors havien crescut en els pètals, les fulles i els capolls dels clavells, als llocs on el sol hi donava.

El 17 de juny també del 2007, el senyor Wang, de la província xinesa de Shenyang va descobrir en el pati de casa seva les mateixes flors. Sorprenentment, però, les flors Udambara creixien en un tub d'acer inoxidable, sense terra ni nutrients pel mig.

Així doncs, si mai us creixen estranyes floretes blanques en algun lloc inversemblant de casa vostra, no les talleu, no les trepitgeu ni les feu malbé. Poden ser l'anunci veraç que sou els escollits i que esteu cridats a grans entre els grans, savis entre els savis i lluminosos entre els més radiants.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: Les flors Udumbara

  1. Myrddin diu:

    Alguna explicació tindrà tot això, no pot ser que unes flors creixin de superfícies sòlides sense terra, simplement perquè sí.

  2. No n’he vist, però pararé compte, perquè em temo que d’aquí 3000 anys no estaré gaire bé de la vista.

Els comentaris estan tancats.