Les claus de Sant Pere

"Et
donaré les claus del Regne del cel; tot allò que lliguis a la terra
quedarà lligat al cel, i tot allò que deslliguis a la terra quedarà
deslligat al cel" (Mateu, 16:19).

[@more@]

-"Les Escriptures són clares. El mandat diví és clar. Hem fet bé a l’Arxiprestrat de Banyoles de no cedir les esglésies de la comarca del Pla de l’Estany a Joventuts Musicals perquè hi facin concerts. Només faltaria.

Una colla de joves fent concerts. Ni que sigui
música clàssica, ni música religiosa, les esglésies són llocs de culte,
de pregària, i no un auditori públic. On s’és vist?

Tant és que emplenessin uns espais que
acostumen a tenir pocs devots; tant és que enriquissin les propostes
culturals de la comarca; tant és que la programació fos respectuosa i
de qualitat. El cas és que feien pagar. I els ho havíem dit, res de
fer pagar entrada a la Casa del Senyor. Que feia fred i es va optar per
fer el cobrament a dins, a recer? Que s’han disculpat? Que hi ha pobles
de la comarca que no tenen altres llocs on poder escoltar música
d’aquest tipus?

El jovent d’avui en dia no coneix la
mortificació de la carn ni el que és passar penúries. Que no saben que
Jesús va foragitar els mercaders del temple a cops i empentes?

Les esglésies són per altres coses i les claus, de Sant Pere (és a dir, nostres).

Així de bé ens va".

[Foto superior: O Caritas a Flickr]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 comentaris a l'entrada: Les claus de Sant Pere

 1. Myrddin diu:

  A la Catedral de Girona deia que volien fer pagar tant sols per entrar a veure-la. I pel museu que hi ha dins, paga altre cop. Des de que es deia que es faria pagar que no hi he tornat, per tant no ho he pogut comprovar.

  Trobo bé que a les esglèsies no s’hi toquin concerts, de la mateixa manera que no es fan concerts a l’oficina on treballo, ni es fan concerts en un gimnàs, ni tampoc en un supermercat. Cada cosa al seu lloc. El que sí és cert és que, si el nº de fidels segueix baixant, aviat les esglèsies seran monuments arquitectònics, on la porta restarà per sempre tancada ja que ningú hi voldrà entrar. Temps al temps.

 2. Myrddin diu:

  Pensant-hi bé, suposo que sempre pot haver-hi excepcions, recordo haver anat a un concert d’orgue a la Catedral de Girona. Era agradable de sentir, i quin millor lloc per apreciar la qualitat de la música per orgue que una catedral.

 3. Nica diu:

  A part de la qualitat acústica, seria una manera d´atreure la joventut a l´Església, és a dir, si una de les seves queixes és que el jovent no és gens catòlic, per què no renovar-se una mica i fer un tipus d´activitats que, tot i no ser estrictament catòliques, acostin la gent jove al seu ambient? Vull dir, s´estan tirant pedres a la seva taulada, encara que no ho sembli, i a més encara fan que se´ls titlli més d´intolerants… a part d´això, en teoria les esglésies devien de servir, en un principi, com a lloc de reunió de la comunitat, i si oblidem això…

 4. lissette diu:

  No n’ estic d’acord,perque tothom pot adorar a Deu de moltes maneres…Perque no tansols se li a de pregar a Deu , tambe se li pot adorar…no?¿

Els comentaris estan tancats.