El besavi Carrillo


Sembla un anacronisme. Resulta que ahir mateix un grup de falangistes ultradretans de Madrid van intentar agredir a Santiago Carrillo, l’exsecretari general del Partit Comunista Español (PCE) que acaba de fer noranta anys.

[@more@]

Un grup format per una quarantena de joves
d’ultradreta va intentar agredir ahir,
Santiago Carrillo, durant la presentació a Madrid del llibre Historias de las dos Españas, de l’historiador Santos Julià.


Malgrat la seva edat, resulta sorprenent la lucidesa i la intel·ligència de Carrillo. Ho va mostrar en una entrevista fa uns dies amb la Júlia Otero, al seu programa de TVE "Las Cerezas". No sóc comunista, però vaig trobar gratament sorprenent la capacitat de discurs i de raonament que manté l’antic dirigent del PCE. Lluny de quedar-se en la nostàlgia i "les batalletes", Carrillo parla de dialeg, d’entesa, d’abordar els problemes actuals amb claus absolutament d’esquerres. Més d’un n’hauria de prendre exemple i escoltar-lo amb atenció.

Resulta esperpèntic l’intent d’agressió que ha sofert. D’acord que ha estat per part d’un nucli minoritari i extrem de la dreta espanyola, però ben segur que Carrillo encara és capaç, amb noranta anys, de fer esberar algú.

Me l’imagino sentat en alguna butaca a casa seva , amb la mantenta a les cames, la seva inseparable cigarreta a la boca i un semblant preocupat de nonegenari als llavis, recordant comportaments i actituds que veu com van tornant.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: El besavi Carrillo

  1. Aran diu:

    Doncs jo no crec que li hagi de tenir precisament respecte a aquest home, doncs ha fet més mal a l’esquerra en general durant la falsa transició, en què el seu partit (no vull dir comunista perquè no ho era) va cedir sense miraments a les classes dirigents de l’estat ecspanyol. Aquest home, dirigint el partit espanyolíssim que dirigia va fer miques l’oposició antifranquista que lluitava aferrissadament per enderrocar un règim feixista i crear una societat sense classes i igualitària. Juntament amb el PSUC van acceptar la falsa democràcia que se’ns va imposar, oprimint els pocs crits de llibertat de les classes populars. Més d’un comunista li voldria mal a aquest home. Carrillo va exercir únicament de traïdor!

Els comentaris estan tancats.