Creieu en fades?


Són reals les fades? O només fruit de la imaginació popular? El 1920 una nena anglesa d’onze anys, Frances Griffith, les va fotografiar.

[@more@]

Navegant per internet he trobat aquesta interessant història que té prou encant. Tot va començar als anys ’20 al poblet anglès de Cottingley, quan la Frances i una amiga seva, l’Elsie Wright, van demanar la càmera de fer fotos al pare d’aquesta última. Quan van tornar del bosc on van fer-ne algunes el senyor Wright va revelar els negatius i va veure unes estranyes figures impresses al paper. Les nenes afirmaven que eren fades i que se n’havien fet amigues. L’home, és clar no en va fer cas.

Tanmateix, aquestes i altres fotografies semblants van acabar per arribar a mans de la premsa a través de la Societat Teosòfica de Bradford, d’on era membre la senyora Wright. La notícia aviat va ser escampada arreu i el poble de Cottingley es feu famós. Fins i tot sir Arthur Conan Doyle, el famós escriptor, pare de Sherlock Holmes, en va escriure un article al respecte.

A partir d’aquí, tot es mescla: enganys, incredulitat, fantasia, però finalment encara ningú ha pogut demostrar que unes nenes d’onze anys poguessin falsificar aquelles fotografies als anys ’20, sense els coneixements d’un especialista. El misteri encara és obert. Les dues nenes, ara velletes (si no són mortes ja) encara afirmen que tot i haver jugat amb el cas, les fotografies eren totalment autèntiques. El curiós és que s’assemblessin tant a les ilustracions d’un conegut llibre de relats infantils.

Aquí us deixo altres fotografies de les fades de Cottingley: 1, 2, 3, i 4.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.