Hemnes

Foto de hodge a FlickrEscandinàvia a casa de tothom. A mi m'ha tocat Noruega.

[@more@]

Demà a la nit, la meva mainada dormirà entre les fustes macies d'una Hemnes. Com milers de famílies, nosaltres també hem acabat per cedir als productes d'un dels homes més rics del món

Testos Skogsbär, làmpades Mörker, olles Kärriar, coberteria Förnuft… Les brometes amb els maleïts noms dels productes d'Ikea estan a l'ordre del dia; però, el que no sabia fins ara era que aquests noms responen a una certa lògica, segons la categoria de l'objecte: les cadires i escriptoris fan referència a noms escandinaus d'homes; els mobles de jardí, a illes sueques; les taules i cadires de menjador són llocs de Finlàndia; llits, armaris i mobles de saló, indrets de Noruega…

Així que ho he sabut, no m'he pogut estar de mirar on carai és Hemmes. Pel que sembla, la comuna d'Hemnes és troba situada a Aurskog-Høland (a Noruega, com dèia). Sembla un lloc molt tranquil i molt ample per viure-hi: 4562 persones repartides en una superfície de 1594 km2. El seu nom, li ve donat en referència a la vella granja Hemnes (o "Heimnes" en nòrdic), on s'hi hauria construït la primera església de l'indret.

I a mi, que sempre m'ha fet il·lusió visitar aquelles terres del nord, fredes i nevades, plegades de gent estranya que parla de làmpades Mörker i menja en coberteria Förnuft, algun dia em faria gràcia anar a trobar Hemnes. Hi vull anar a visitar el seu llac Røssvatnet, passejar per aquell mantell blanc i dormir en un còmode llit de fusta, ben tapat i abrigat. Vull veure si allà m'hi trobo una d'aquelles taules Björkudden plena de xuia de Rocacorba, formatges de Camprodon, un bon filet de vedella de Molló i aquell vi negre del Priorat tan contundent que obre la xerrera; i de postres, brunyols de Can Padrés de Banyoles, amanits amb una mica de moscatell o ratafia.

I és que els catalans, si hem de fer la revolució o menjar-nos el món, sempre ho farem des d'una taula -encara que sigui sueca- i tips com galàputs.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: Hemnes

  1. Myrddin diu:

    Vaja vaja, que curiós… el passat estiu vaig comprar una estanteria Kilby al Ikea, però ho he buscat per Internet i no he sabut veure a quin lloc escandinau es correspon… serà una excepció???

  2. jajajaja, genial i molt certa la frase final.
    Per cert, m’ha encantat descobrir, per fi, d’on surten els noms de l’Ikea. De debò que no t’ho inventes?

  3. jajajaja, genial i molt certa la frase final.
    Per cert, m’ha encantat descobrir, per fi, d’on surten els noms de l’Ikea. De debò que no t’ho inventes?

Els comentaris estan tancats.

Hemnes

Foto de hodge a FlickrEscandinàvia a casa de tothom. A mi m'ha tocat Noruega.

[@more@]

Demà a la nit, la meva mainada dormirà entre les fustes macies  d'una Hemnes. Com milers de famílies, nosaltres també hem acabat per cedir als productes d'un dels homes més rics del món

Testos Skogsbär, làmpades Mörker, olles Kärriar, coberteria Förnuft… Les brometes amb els maleïts noms dels productes d'Ikea estan a l'ordre del dia; però, el que no sabia fins ara era que aquests noms responen a una certa lògica, segons la categoria de l'objecte: les cadires i escriptoris són noms escandinaus d'homes; els mobles de jardí, d'illes sueques; les taules i cadires de menjador són llocs de Finlàndia; llits, armaris i mobles de saló, indrets de Noruega…

Així que ho he sabut, no m'he pogut estar de mirar on carai és Hemmes. Pel que sembla, la comuna d'Hemnes és troba situada a Aurskog-Høland (a Noruega, com dèia). Sembla un lloc molt tranquil i molt ample per viure-hi: 4562 persones repartides en una superfície de 1594 km2. El seu nom, li ve donat en referència a la vella granja Hemnes (o "Heimnes" en nòrdic), on s'hi hauria construït la primera església de l'indret.

I a mi, que sempre m'ha fet il·lusió visitar aquelles terres del nord, fredes i nevades, ara em faria gràcia anar a trobar Hemnes, el seu llac Røssvatnet, i dormir en un còmode llit de fusta, ben tapat i abrigat.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Hemnes

Foto de hodge a FlickrEscandinàvia a casa de tothom.

[@more@]

Aquesta nit o la propera, la meva mainada dormirà entre les fustes macies  d'una Hemnes. Com milers o milions de famílies, també hem acabat per cedir als encants dels productes de l'home més ric del món

La comuna d'Hemnes és troba situada a Aurskog-Høland (Noruega). Sembla un lloc agradable i ample per viure-hi: 4562 persones repartides en una superfície de 1594 km2. El seu nom, sembla que li ve donat prenent el nom de la vella granja Hemnes (o "Heimnes" en nòrdic), on sembla que s'hi va construir la primera església.

El primer elemento está m heimr 'a casa' (aquí en el sentido ' el más cercano a de casa '), el último elemento es la n de n 'el cabo'. 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.