El català se sent a l’ONU. La lliçó la dóna Andorra.

"I am a catalan". Així va començar la seva intervenció el mestre Pau Casals en una memorable reivindicació del català i Catalunya feta el 24 d’octubre de 1971 a la seu de l’ONU. Ho va fer en anglès. Ara, Marc Forné, cap del govern andorrà, s’ha tornat a adreçat en català en aquest organisme internacional.

[@more@]

Va ser ahir mateix davant la 59a Assemblea General de l’ONU. I les seves paraules van ser traduïdes a l’anglès
sense cap mena de
problema. Andorra forma part d’aquest organisme des de fa més de deu anys i
altres vegades ja ha usat el nostre idioma. Sense problemes,
repeteixo.

La pregunta lògica que sorgeix a continuació és: a què dimonis estan esperant el govern espanyol i el Consell europeu per declarar oficials el nostre idioma tant al Congrés i al Senat espanyols com al Parlament europeu? Si no ens hi volen que ens ho digui.

De fet, la veritat és que no se a què esperem nosaltres: per començar, cal votar no a una constitució europea que no ens reconeix com a poble ni reconeix el nostre idioma; i, en segon lloc, plantegem-nos seriosament la independència d’un estat que, definitivament, no ens hi vol.

I sinó que tots plegats ens ho demostrin amb fets, carai!

(Mes informació a laMalla.net)

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: El català se sent a l’ONU. La lliçó la dóna Andorra.

  1. Aran diu:

    La pregunta lògica que sorgeix a continuació és: a què dimonis estan esperant el govern espanyol i el Consell europeu per declarar oficials el nostre idioma tant al Congrés i al Senat espanyols com al Parlament europeu? Si no ens hi volen que ens ho digui.

    Jo crec que aquests no volen fer-ho, no volen declarar oficials la nostra llengua per qüestions polítiques. No podem esperar que la classe política espanyola faci res per a nosaltres, i amb la classe política catalana no esperem gaire, la veritat. És el poble català el que ha de prendre la iniciativa i alliberar-se dels estats espanyol i francès i del capitalisme.

Els comentaris estan tancats.